Metsäbiotalous, Biotalous, BCon Oy

BCon Oy lähtee Japaniin

Siitä on jo pari vuotta, kun Pohjois-Karjalan maakuntaliiton ja Naganon prefektuurin sekä Inan kaupungin edustajat solmivat metsäbiotalousalan yhteistyösopimuksen. Tarkoituksena on monipuolinen asiantuntemuksen, osaamisen ja teknologioiden siirto alueiden välillä. tuntosarvet nousivat pystyyn heti uutisoinnin yhteydessä ja lähes välittömästi tehtiin ensimmäinen yhteydenotto asian tiimoilta. Lokakuussa 2020 käynnistettiin Pohjois-Karjalan ja Japanin Naganon metsäbiotalousyhteistyön kehittäminen 2020-2022- hanke. Hankkeen tarkoitus on viedä pohjoiskarjalaista metsäbiotalouden osaamista, asiantuntemusta, tuotteita ja palveluja Naganon alueelle, jossa metsävarojen hyödyntäminen, metsäalan kehittäminen ja siihen liittyvä liiketoiminta ovat vielä kehittyvässä vaiheessa.

Hankkeen aihesisältö ja paikalliset tarpeet Naganossa ovat kuin tarkat suuntaviivat BCon Oy:n perustamista varten. Itse asiassa BCon Oy:n ensimmäisiä päätöksiä olikin osallistua mukaan hankkeeseen ja lähteä selvittelemään, miten voisimme parhaalla mahdollisella tavalla tarjota metsäbiotalouden asiantuntijapalveluja japanilaisille asiakkaille. Ihan ei sentään yritystä perustettu hankesuunnitelman pohjalle, jos joku sitä miettii. Joskus ajoitus on kohdillaan ja toisinaan taas ei. Tällä kertaa kävi tuuri (poislukien pandemia).

Metsäbiotalouden asiantuntijapalveluja Japaniin?

Joku saattaa kysyä miten aloittava yritys voi lähteä kansainvälisille markkinoille myymään metsäbiotalousosaamista? Ja kaiken hyvän lisäksi vielä Japaniin, mikä tunnetaan hivenen ehkä haasteellisena markkinana? Ensimmäinen lähtökohta on luonnollisesti, että osaamispuolen täytyy olla kunnossa. Edes itse täytyy uskoa, että pystyy tarjoamaan palveluja, joilla ratkaistaan asiakkaiden todellisia ongelmia. Toiseksi osaamiselle tarvitsee olla oikeasti kysyntää, mikä on oikeastaan jo hanketta suunniteltaessa etukäteen selvitetty. Tämän kohdan jälkeen kuvaan mukaan astuu itse hanke ja sen tarjoamat mahdollisuudet, joiden avulla järjestyy nipullinen erilaisia apuja tasoittamaan tietä. Huomionarvoista on se, että hankkeen avulla edes talous ei muodostu ylitsepääsemättömäksi esteeksi pienelle yritykselle. Kivet on nyt saatu vierimään kohti Japania, ja työ on alkanut. Blogia tullaan jatkamaan aika ajoin, ja lukija pääsee seuraamaan mitä kaikkea BCon Oy kohtaa pyrkiessään kohti itää.

Joensuussa tuetaan yrityksiä

Lopuksi on todettava, että Joensuussa on kaikkiaan saanut aivan erinomaisia palveluja yrityksen alkutaipaleelle, eikä palvelutarjonta juurikaan vähene yrityksen vartuttua. Sanotaan, että on lottovoitto syntyä Suomeen, mutta BCon Oy:lle oli lottovoitto syntyä Joensuuhun.

Jos sinua kiinnostaa kuulla kokemuksiamme kansainvälistymisestä tai sinulla on jokin tuote tai palvelu, mille haluaisit kanavan auki Japaniin, niin ota yhteyttä!